De Lelystadse oogstdagen worden al jaren georganiseerd. CRE LAB werkt al geruime tijd met ze samen in het project van ‘zaadje tot soep’. Dit jaar kregen wij de mogelijkheid om studenten de basisschool leerlingen te laten begeleiden tijdens de oogstdagen. Wij hebben samen met Food Pioneers er een nieuw element aan toegevoegd t.w. het eten van de gezonde groenten. De organisatie daarvan lag in handen van Tommy Tomato. Zij hebben met een heel team de basisschoolleerlingen en studenten van het MBO onderwijs iets lekkers laten bereiden van de groenten die werden geoogst. Er waren 600 basisschoolleerlingen die met bussen van school naar het oogstterrein werden vervoerd en werden begeleid door 40 studenten van het MBO onderwijs. Iedereen heeft genoten, het was een prachtige dag en het zelf oogsten en eten van de groenten was een belevenis.
De studenten van het MBO onderwijs hebben basisschoolleerlingen begeleid bij het oogsten van de groenten, het bereiden van de groenten en het gezamenlijk eten van het gerecht dat is gemaakt.
Specifieke Vraagstelling(en):
Onderwijsassistenten en horecastudenten leren leerlingen te begeleiden, doen kennis op van het oogsten van groenten, werken samen en doen een levensechte ervaring op die hun studie verrijkt.
Resultaten en Opbrengsten
Kennisdeling. Opdoen van kennis. Pedagogische inzichten. Geslaagde oogstdag. Productkennis. Samenwerking op verschillende niveaus en leeftijden en tussen verschillende organisaties.
Ondersteuning van de oogstdag en financiële middelen om dit te realiseren.
Feedback van Deelnemers en Organisatie
“wat heerlijk een dag buiten de school, weinig zelf organiseren, studenten genieten! “ Docent,
“Zo blij met jullie ondersteuning; een fantastische toevoeging met Tommy Tomato; het klaarmaken en eten van de groenten. “
Ook meedoen aan een challenge?
Heb jij ook een circulair vraagstuk in jouw onderneming? Dien hier jouw challenge in.